Toп 3 на ефективните начини за премахване на стрии

Стрии по корема, стрии при рязко отслабване

Как се формират стриите?

Стриите са вид белег, който се получава, когато кожата се разпъва и свива бързо. Въпреки че кожата е изключително еластична, когато е свръхразтегната нормалната продукция на колаген се нарушава и се формират стрии.

Стрии могат да се формират във всяка възраст по различни причини включително през пубертета, по време на бременност или при рязко напълняване/отслабване. Налични са множество терапии за стрии като при повечето от тях подобрението е в рамките на 30 до 50%.

 

Кои са най-популярните терапии за премахване на стрии?

Най-популярните терапии за премахване на стрии са микронидлинг, СО2 фракселен ресърфейсинг, фракционирана радиочестота съчетана с добавяне на локални субстанции.

Най-добрата за Вас процедура се определя съобразно фактори като типа кожа, локализацията на стриите и препоръката на лекаря Ви.

 

Микронидлинг

Микронидлингът помага в премахването на стриите като създава микронаранявания в повърхностния слой на кожата и така стимулира естествената продукция на колаген и еластин в тялото.

Преди процедурата се нанася анестетичен крем и след това се използва преносимо устройство с много фини игли, за да се перфорират горните слоеве на кожата. Възможно е да имате известна свръхчувствителност, оток и зачервяване в рамките на 2-3 дни след процедурата, но би следвало да забележите подобрение в текстурата на кожата още след първата процедура.

За пълен резултат обикновено са нужни 4 до 6 процедури и поддържащи – една или две годишно в последствие.

 

Фракселен СО2 лазер

СО2 лазерната терапия помага за изглаждане на кожата и премахване на стриите. СО2 лазерите са аблативни, което означава, че се отстранява част от повърхностния слой на кожата, за да се формира нова, по-гладка кожа. Също така се отключва процес на ранозаздравяване, който стимулира синтеза на нов колаген, за да се запълнят вдлъбнатите зони.

Вашият лекар първо ще обезболи зоната с локален анестетик, след което ще я обработи с СО2 лазера, движейки го плавно върху стриите. В следствие има зачервяване, оток, образуват се леки корички, които постепенно се излющват. Има и леко усещане за прекомерно опъване на кожата, но всички тези реакции отшумяват в рамките на няколко дни.

За пълно възстановяване са нужни от 1 до 3 седмици. За постигане на оптимален резултат може да се наложи повече от една терапия.

Фракционирана Радиочестота

Фракционираната радиочестота с последващо добавяне на локални субстанции е най-новият метод от трите. Състои се от два компонента – фракционирана радиочестота – Pixel RF и ултразвуково локално нанасяне на хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини – IMPACT. Терапията заличава стриите посредством аблативно, но и термално въздействие в третираната зона, което стимулира синтеза на нов колаген и еластин. Процедурата е изключително ефективна при нови(розови и червени) стрии, които са по-лесните за третиране, но подобрява видимо и стари(бели) стрии.

Вашият лекар обезболява зоната с анестетичен крем, след което нанася микронаранявания посредством високоенергийни плазмени искри. Допълнителен ефект е и загряването на кожата в дълбочина. Тези два компонента отключват синтез на нов колаген и еластин, като този ефект продължава и в следващите 3 до 6 месеца. Като финална фаза от процедурата се нанасят локални субстанции като хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини, които ускоряват възстановяването и допринасят за по-добрия финален резултат.

За пълно възстановяване от процедурата са нужни 7-10 дни. Ефекта се развива в рамките на 8 до 12 седмици след процедурата. Препоръчват се 3 процедури в рамките на 6 месеца.

Повече за микронидлинга като технология може да прочетете тук

Повече за СО2 лазера и фракционираната радиочестота като технология може да прочетете тук

Имате допълнителни въпроси?
Добре дошли сте да ги зададете на нашите специалисти.

Готови сте да пристъпите към процедура?
Запишете час на 088 200 44 55 и 088 200 44 54.

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

гр.Велико Търново, ул.Чавдар Войвода 7