iClinic в партньорство с д-р Валянова – Тредлифтинг | Корекция на нос | Мезоконци

 

Д-р Валянова е водещ естетичен дерматолог с огромен опит и талант в поставянето на ботокс, извършване на мезотерапии и плазмотерапии, контурна пластика с хиалуронови и биостимулиращи филъри. Тя е международен обучител за тредлифтинг – лифтинг на тяло и лице с помощта на резорбируеми мезоконци.

 

Д-р Валянова прилага и иновативна авторска техника за неоперативна корекция на носа. Поставянето на конците отнема буквално минути, а резултатът е видим моментално след терапията без синини, белег, оток, болка и дълъг възстановителен период!

Д-р Валянова е сертифициран международен тренер в тредлифтинга (неоперативни корекции с резорбируеми конци) на световноизвестната марка Aptos както и сертифициран международен тренер в цялостнoто оформяне на лице с филъри на световноизвестната марка Teoxane.

 

В следващото интервю д-р Валянова отговаря на най-честите въпроси в естетичната практика:


Стратегия за красота

„За всяка жена е важно с малки стъпки, но постоянно да полага грижи за младостта на кожата си“ казва специалистът по естетична дерматология в

Хил Клиник д-р Елеонора Валянова


С прецизната си техника и уникалния си подход специалистът по естетична дерматология д-р Елеонора Валянова се превърна в любимка на хиляди българки, които държат на свежия външен вид и искат да го запазят във времето. Професионализмът и антиейдж стратегията ѝ за всяко отделно лице ѝ спечелиха както обичта на пациентките, така и уважението на колегите. Д-р Валянова се радва на международно признание от страна нa най-мощните световни компании за производство на филъри и лифтинг конци, които я избраха за свой референтен лекар в България. Попитахме я кога е най-подходящото време да започнем да полагаме специални грижи за себе си, така че да запазим кожата си млада и красива, за силата на лифтинг конците и за предимствата на т.нар. динамични филъри.


Д-р Валянова, кога една жена трябва да посети за първи път естетичен дерматолог?

Тенденцията е все повече да се работи за превенция на остаряването. Да посетиш специалист когато вече имаш изразено отпускане на лицевия контур, множество хиперпигментации и дълбоко врязани бръчки, и да очакваш силен антиейдж ефект, не е реалистично. Разумният подход е изграждане на дългосрочна стратегия за поддържане на красотата и младостта на кожата. Тя може да започне през третата декада от живота ни и да продължи във времето.

Практиката ми показва, че постоянството се отплаща и на по-добър външен вид се радват дамите, които са полагали грижа за кожата си още от 30-32 годишна възраст. Разбира се, тогава процедурите са съобразени със състоянието на кожата, количествата поставен продукт са по-малки, апаратните процедури са по-деликатни.

С годините дерматологът променя продуктите, включва нови процедури, работи с различна интензивност. На всяка възраст отговарят различен тип терапии, но каквато и да ползва в работата си, добрият специалист винаги държи да запази естественото изражение, пропорцията и чертите.


Кои са най-новите течения в естетичната дерматология?

Естетичната медицина е направление, което съсредоточава най-модерните постижения на науката, в нея се инвестират огромни средства в глобален аспект и буквално всяка година на пазара се появяват интригуващи иновации. Например използването на филъри на основата на хиалуронова киселина за компенсация на изгубени обеми и интензивна хидратация е класика. Но в стремежа непрекъснато да се усъвършенстват продуктите се достига до създаването на т.нар. динамични филъри. Те предоставят на естетичния лекар хиалуронова киселина с високоеластични възможности. Поставена в зоните, където лицето има най-силна мимика, тя се деформира по естествения ход на чертите, а след това отново се връща в първоначалния си вид. Предимствата на този тип филъри са очевидни – моментален ефект, еднократна процедура с разгръщащ се във времето още по-добър резултат, съчетаемост с други процедури за подмладяване, без предварителна подготовка и практически без възстановителен период.


Напоследък нашумяха конците за биоармиране и лифтинг. Какви са техните предимства?

Мезоконците и конците за лифтинг по елегантен, нежен начин коригират лицето и репозиционират отпуснатите зони, появилите се бръчки, хлътвания, загубен обем. Различните като състав и структура конци са революционен метод за неоперативен лифтинг. С тях се постига повдигане на веждите, оформяне на скули, лифтинг на деликатната зона на шията, изглаждане на челото, премахване на средни и дълбоки назолабиални бръчки, създаване на стегнат лицев овал. Ако лекарят има необходимите опит и умения, може само с няколко убождания да въведе така конците, че цялостно да предефинира лицето, да повдигне отпуснатите тъкани и да създаде много по-млада и свежа визия.

Конците не са перманентна процедура, те постепенно се разграждат в организма за период от 12 до 36 и дори до 42 месеца, създавайки укрепваща структура под кожата. По време на резорбирането им стартира процес на стимулиране на производството на собствен колаген. Това прави кожата по-еластична и по-здрава.


Колко време може да разчитаме да се запази постигнатия резултат?

Продължителността на ефекта зависи от множество фактори като генетична предразположеност, възраст и цялостно състояние на кожата. От значение е и стилът на живот. Затова е важно жената да не разчита на еднократна процедура при естетичен дерматолог, а с малки стъпки, но през целия си живот да полага постоянна грижа за външния си вид. Нашата роля като естетични специалисти е да ѝ бъдем от помощ както чрез професионално извършените терапии в клиниката, така и със съвети за домашната грижа (след поставяне на филър например, ползването на подходяща козметика удължава действието и запазва постигнатия обем значително по-дълго време).

Източник Списание DIVA. Интервюто се публикува и с изричното съгласие на Хил Клиник, София


iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали технологии в услуга на Вашата красота и здраве

 

Запазете удобен час за консултация и процедури при д-р Елеонора Валянова на:

088 200 44 55

088 200 44 54