Моля изберете Вашата клиника

 

iClinic в партньорство с д-р Магдалена Джикова - Гинекология | Урогинекология | Лазерни гинекологични терапии

 

Д-р Магдалена Джикова е родена и завършва средното си образование във Велико Търново. След дипломирането си в Медицински университет Плевен работи изцяло в областта на акушерството и гинекологията-през родилна зала, гинекологична операционна, мениджър на два медицински центъра. Преди 10г. се посвещава на онкологично болните гинекологични пациенти, с които основно работи и досега.

Новаторските идеи и иновативни технологии са неделима част от усъвършенстването на един лекар, заради което лазерните терапии и естетичната гинекология са новото призвание за д-р Джикова.

Д-р Джикова преминава обучение за лазерно лечение на уринарна инконтиненция /изпускане на урина/, вагинално подмладяване и други функционални и статични нарушения в областта на тазовото дъно, влагалището, долните пикочни пътища, дискомфорт при коитус, травматични послеродови промени и други.

Успешно завършва мастер курс в Тбилиси- Грузия за работа с конци APTOS- антиптозис, чието основно приложение е превенция и намаляване на признаците на стареене в интимната зона при жените.

Оперативните интервенции и неинвазивните пластични подходи  с последно поколение СО2 лазер от Alma lasers в гинекологията, са новото съвременно лечение достъпно в кабинета на д-р Джикова в Iclinic.
Посредством тази лазерна система се решават редица симптоми и състояния обединени под името Генитоуринарен синдром по време на менопаузата (GSM).
Генитоуринарният синдром се  дефинира  като  съчетание на симптоми и признаци, свързани  с намаляване  на  естрогена и други полови хормони, свързани с промени както вулвовагинално (labia majora/minora, clitoris, vestibule/introitus, vagina) така и в уретрата, и пикочния мехур.

У жените може да са налице някои или всички от следните признаци и симптоми:

  • Генитални симптоми - сухота,  парене  и  дразнене, вагинална атрофия
  • Сексуални симптоми – понижено овлажняване, дискомфорт или болка при полов контакт, както и потисната функция
  • Уринарни симптоми – урогенитална атрофия, стрес инконтиненция, спешност, дизурия и рецидивиращи инфекции на пикочните пътища
  • Симптоми свързани с понижено качество на живот - намалена интимност и самочувствие, нарушения  на съня и смущения в социалния живот

Непрекъснатото усъвършенстване и съчетаването на различни терапевтични подходи, е в основата на добрите резултати при пациентите на д-р Джикова.

Консултациите се извършват с предварително записване на час на следните телефони: 088 200 44 55 и 088 200 44 54