iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

 

5 съвета за безопасна и ефективна епилация през лятото

 

В сферата на лазерната епилация вече има много качествени и ефективни апарати, и все пак е добре да сте подготвени, да задавате правилните въпроси и да получите адекватни отговори, за да мине всичко гладко и приятно.

Ето и нашите съвети какво да питате, и за какво да внимавате когато пристъпвате към процедура през лятото.

 

Лазерът, с който ми предлагат да си направя епилация, разрешен ли е за кожа с тен и фототипове V и VI? Има ли риск от изгаряне?

 

Чудесно разбираме, че за вас, клиентите, най-важна е самата процедура лазерна епилация, но когато пристъпвате към нея през лятото би било добре да полюбопитствате за това, с какъв точно лазер ще ви работят и дали е официално сертифициран/разрешен за работа при кожа с тен, както и при кожа с фототип V и фототип VI. Може да стигнете до информацията и по заобиколен път. Ако един лазер е разрешен за тъмните типове кожа( фототипове V и VI) то той с голяма вероятност може да се прилага при кожа с тен!

Колкото по тъмна е кожата ви, толкова по-внимателно следва да се подходи. Ако лазера е официално разрешен за фототипове V и VI, тогава има предвиден от производителя режим , при който няма риск от изгаряне.

 

Как да се предпазя от нежелани пигментации?

 

Качествените лазери за епилация използват светлина с точно определени характеристики, която по своята същност е част от естествения спектър на слънчевата светлина и нашата кожа се среща с нея ежедневно през целия ни живот. Друг е въпроса, че прекомерното натрупване на светлина може да провокира обострянето или появата на пигментации. И тук идва фактор номер 2 – квалификацията на персонала, който работи с лазера. Има ли нужното медицинско образование, за да прецени какъв е риска от образуване на нежелани пигментации. Нашия съвет е – доверете се на терапевти с медицинско образование. Консултирайте се с дерматолог при склонност към образуване на петна или вече образували се такива.

 

Колко време преди процедура не бива да ходя на плаж?

 

Вероятно вече сте чували израза “кожата има памет“ и това наистина е така. Събирането на тен по плажовете е стрес за кожата и е препоръчително да ѝ дадете поне 7-10 дни време за възстановяване преди процедура. Така че, ние ви препоръваме да има поне 7-10 дни между плажа и лазерната епилация.

 

Колко време след процедурата не бива да ходя на плаж?

 

Когато третираме кожата с лазера нерядко се получава т.нар. перифоликулярен оток. Той е честа и чудесна атестация за ефективна процедура, но не е задължително да имате такъв оток, за да имате ефект. При всяко положение кожата е леко раздразнена и отново би било препоръчително да ѝ дадете време спокойно да се възстанови. Нашата препоръка е минимум 7-10 дни след лазерната епилация да не ходите на плаж.

 

Нужна ли е фотозащита преди, по време и след процедури?

 

Защитата от прекомерно излагане на слънце е нещо, което задължително трябва да правите ако искате да забавите и редуцирате стареенето на кожата. Да, препоръваме използването на слънцезащита през цялото лято, преди, по време и след процедури. Горещо ви препоръчваме и използването на облекло с фотозащита. Това е един чудесен, ефективен и мързелив начин да предпазвате от слънце големи зони от тялото си, без да е нужно да прилагате слънцезащитни кремове непрестанно.

И една последна препоръка – лятото, лазерната епилация, а и всичко друго следва да е забавно, така че – забавлявайте се!

 

Може да изтеглите инструкции как да се подготвите за процедура изтегли тук.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

 

Най-модерните и напреднали инжекционни и лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: