iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

 

Лазерната епилация вече е една от задължителните процедури при грижа за лицето и тялото, но все още наблюдаваме някой банални грешки, които биха компроментирали процедурите и резултата Ви.

В тази статия ще разгледаме седемте най- често срещани грешки при лазерна епилация и как да ги избегнем.

 

Ето и най-често срещаните грешки при премахване на нежеланите косъмчета за 2020

 

Грешка при епилация #1 - Не сте спазили точния си график за лазерна епилация

Косъмчетата ни имат цикъл на растеж, състоящ се от анаген (фаза на растеж), телоген (фаза на покой) и катаген (фаза на преход). Отделните фоликули са в различни фази на растеж. Лазерът унищожава фоликули само по време на фазата им на растеж, и затова клиентите трябва да проведат серия от процедури. Това гарантира, че всеки космен фоликул в зоната на третиране ще бъде атакуван и повлиян през фазата му на растеж. Целият цикъл на растеж на косъма отнема около шест седмици и затова са необходими шест-осем-десет сесии, за да постигнете оптимални резултати в зависимост от зоната на третиране. Обикновено Вашата естетична клиника ще ви предложи планирана схема за терапия и е важно да се придържате към нея. В противен случай може да не получите очакваните резултати.

 

Грешка #2 - Забравихте да се обръснете

Знаем, че звучи малко противоречиво, но е необходимо да обръснете косъмчетата, преди процедурата по лазерното им отстраняване. Защо? Тъй като косъмчетата в зоната на работа могат да повишат усещането Ви за загряване или да доведат до изгаряне на кожата, както и до намаляване на ефективността на процедурата.

Важно е да се обръснете предварително- космите не трябва да се отстраняват (скубят) с кола маска или пинсета минимум 3 седмици преди деня на процедурата. Когато използвате кола маска или пинсети, издърпвате космения фоликул. Така не остава цел за лазера и процедурата е неефективна.

 

Грешка #3 - Не сте избегнали слънцето

Тъй като лазерната епилация използва концентрирана светлина за премахване на космените фоликули, скорошното излагане на слънце може да причини хиперпигментация или белези. Не забравяйте да избягвате слънцето поне една седмица преди и след процедурата. След като излезете на слънце, не забравяйте да носите широкоспектърен слънцезащитен крем с поне 30 SPF. По този начин ще предпазите кожата си от пигментация.

 

Грешка #4 – И повярвайте ни тази е доста често срещана! - Не споделихте с терапевта си какви лекарствата приемате

Знаете ли, че някои лекарства могат да причинят хиперпигментация? Ето защо е важно да споделите с нас какви лекарства приемате и то преди да започнем процедурите. Във всяка реномирана клиника се попълва подробен здравен въпросник, в който може да посочите медикаментите си и да обсъдите състоянието си с медицински специалист – лекар или медицинска сестра. Някои лекарства за сърдечно- съдови заболявания, антибиотици и антималарийни средства, могат да причинят хиперпигментация.

 

Грешка #5 - Не сте свалили грима си

Ако провеждате лазерна епилация на зона от лицето си, е важно да премахнете грима си предварително. Ако грима не се премахне предварително, това може да доведе до изгаряне на кожата Ви или да създаде дълготрайни тъмни петна. О, и не забравяйте да избягвате да носите и парфюми. Алкохолът в парфюмите може да раздразни кожата Ви.

 

Грешка #6 - Не сте спазили правилата за домашна грижа

Лазерната епилация е неинвазивна процедура без време за възстановяване, но все пак има правила, които трябва да спазвате след процедурата. Освен използването на слънцезащитни продукти е хубаво да избягвате горещи вани, парни помещения или каквото и да било друго с топлина, както и да не нанасяте върху кожата си субстанции с висок алергизиращ потенциал, в противен случай това ще раздразни и без това чувствителната Ви кожа.

 

Грешка при епилация #7 - Отидохте в клиника, която използва евтини технологии или не-лазерни устройства с неясен произход/производител

В 2020 г. има толкова много лазерни клиники, от които да избирате, че това може да е объркващо. С толкова много клиники, които популяризират процедурите си в социалните медии, как можете да изберете разумно? Препоръчваме ви да поискате да говорите с настоящи клиенти на съответната клиника, преди да планирате първата си среща. Също така е разумно да попитате клиниката коя марка лазерни устройства използват. Продължете и проучете онлайн, за да се уверите, че е клинично доказано, безопасно и лазера е произведен от известна компания за медицински изделия.

Изключително важно е и нивото на самия персонал. Наличието или липсата на експерт- дерматолог ако се налага допълнителна консултация, медицинската степен на терапевта, който извършва самата процедура, както и цялостния процес на първична консултация.

 

Ако сте направили правилно избора си, лазерната Ви епилация ще бъде приятно, безболезнено, бързо, ефективно и модерно изживяване, след което ще се наслаждавате на нежна и гладка кожа за много дни напред.

Имате въпроси – не се колебайте да ни попитате.

Готови сте за процедура – заповядайте на безплатна консултация и тест.

088 200 44 55
088 200 44 54

 

Как да се подготвим за първата си процедура лазерна епилация прочетете тук

 

iClinic Dermatology & Aesthetics
Най-модерните и напреднали технологии в услуга на Вашата красота и здраве

 

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: