iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Д-р Ива Гаврилова, д.м.

Д-р Ива Гаврилова, д.м.

Хирург - онколог

Д-р Ива Гаврилова, д.м. е хирург-онколог с дългогодишен опит в оперативното лечение на меланом и други  кожни тумори, специализирана в ранното откриване и иновативната фотофайндер диагностика.

Завършила е Обща хирургия в МУ-София. Специализира пластична и реконструктивна хирургия в Париж, Франция. През 2018 г. придобива научна степен „Доктор по онкология“.

Съучредител, член на УС и секретар на Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО), допринасяща за подобряване на стандартите за диагностика и лечение на кожните неоплазми. Активен участник в академична и изследователска дейност, с принос в множество публикации и медицински учебници за диагностика, оперативно и системно лечение на злокачествени кожни тумори.

Д-р Гаврилова е представител и главен координатор на Европейския меланомен регистър за България. Участник в множество национални и международни научни проекти в областта на малигнения меланом и редките кожни тумори.

Носител на наградата „Дарзалас“ за принос в българската клинична онкология от IX Национална Онкологична конференция „Мултидисциплинарни онкологични разговори и екстракти“ (МОРЕ) 2018.

Член е на Българското дерматологично дружестно (БДД), Българското хирургично дружество (БХД), Европейската асоциация по медицинска оноколгия (ESMO), Европейската асоциация по дерматоонкология (EADO), Американското дружество по медицинска оноколгия (ASCO), Европейскато академия по дерматология и венерология (EADV), Международното дружество по дермоскопия (IDS) и др.

Д-р Гаврилова е трето поколение хирург-онколог. Упражнява професията си с много любов, следвайки най-добрите стандарти в онкологията и стремеж към иновации.

Запишете час