iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Услугата е налична само във Велико Търново


Криолиполиза с Cooltech – неинвазивно премахване на мазнини

 

Криолиполиза с Cooltech е неинвазивна алтернатива на липосукцията и безболезнена криогенна технология, която елиминира излишните мазнини. Ефективно редуцира локални мастни натрупвания с помощта на контролирано охлаждане до -8 градуса по Целзий в комбинация с вакуум.

 

Криолиполиза с Cooltech за цялостно контуриране на тялото

 

Чрез криолиполиза с Cooltech се намаляват подкожните мазнини в определени области на тялото чрез контролирана технология за охлаждане. Апаратът действа като постепенно извлича телесната топлина от подкожните нива на мазнините. Резултатът е трайно намаляване на подкожните мастни депа в третирана зона. По време на процедурата се използва регулируем вакуумен апликатор за охлаждане на мастната тъкан по селективен начин, като по този начин настъпва апоптоза на клетките. Cooltech е създаден за извайване на цялата фигура. Апликаторите, се адаптират към различни зони на тялото. Всички накрайници охлаждат третираното място до температура -8Cº.

 

Кристализация на мастните клетки

 

В човешкото тяло мастните клетки са константна величина. Те имат способността да увеличават размера си, но не и да се делят. Мастните клетки са по-чувствителни към кристализиране при излагане на ниски температури в сравнение с останалата част от клетките, дължащо се на тяхното съдържание на мастни киселини. Съседните клетки - фиброцити, кръвоносни съдове и т.н. имат по-голяма устойчивост срещу кристализация чрез охлаждане. Тази характеристика е един от факторите, който позволяват криогенната технология да действа селективно без увреждане на околните тъкани. След продължително излагане на ниска температура, мастната тъкан започва да кристализира което предизвиква процеса на разграждане; ядрото на клетката е необратимо засегнато. Започва премахване на мъртвите клетки от тъканта, обработката им и отстраняването им чрез лимфната система.

 

Начин на действие

 

Съответният апликатор засмуква мастните тъкани чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията. Съответната област се охлажда без болка до – 8 градуса по Целзий за по-малко от една минута, като самата процедура е с продължителност 70 мин. Генерира се охлаждащ ефект, докато тъканта достигне програмираната температура. Целта  е чрез замразяването на 3 от 5-те основни мастни киселини да постигнем кристализация на поне 30% от мастните клетки в тази зона при първа процедура. Вакуумът на апликатора засмуква само излишните мазнини, като намалява притока на кръв в зоната на третиране и по този начин замразява засмуканите мастни клетки. След тази обработка започва естествения процес на апоптоза на адипоцитите (програмирано унищожавана на мастната клетка от организма) на изхвърляне на мазнините чрез лимфната система. Методът е базиран на естествените процеси на тялото. Мазнината се отделя и изолира, а останалите тъкани остават защитени.

Зони за третиране

 

 • Корем
 • Паласки
 • Бричове
 • Бедра
 • Колена
 • Ръце
 • Гръб

 

Как протича една процедура

 

 1. Диагностицираме зоната, която ще бъде третирана.
 2. Поставяме патентованата подложка Cool Gel върху областта, която сме избрали за третиране.
 3. Поставяме апликатора cooltech на подложката с Cool Gel.
 4. Следва локално контролирано охлаждане, което води до апоптоза на мастните клетки.
 5. След процедурата махаме апликатора и правим масаж.
 6. При завършване на процеса мастните клетки започват да се елиминират чрез физиологични механизми. Първите резултати се забелязват след 2 седмици.

Важни моменти за максимален ефект

 

Вакуумът на CoolTech® изтегля само излишните мазнини, като същевременно останалите тъкани остават защитени. Вакуумът намалява притока на кръв в зоната на третиране, което причинява целенасочен контрол на третираната зона.

Мастната тъкан е в контакт с охлаждащи подложки на апликатора. Те генерират охлаждащ ефект, докато тъканта достигне програмираната температура.

Процедурата трябва да продължи 70 минути, за да получите желаните резултати.

Процедурата не трябва да бъде по-кратка от 70 минути, за да проникне охлаждането в засмуканата тъкан, когато температура е -8 градуса по Целзий. Ефикасността на процедурата е свързана с реакцията на мастните киселини към значителни промени в температурата.

При охлаждане на мастната тъкан при -8°C, три от мастните киселини в клетката кристализират. Така охладената мастна клетка губи своите жизнени показатели. Всеки друг апарат за криолиполиза, който охлажда над -8°C – например 0°C, е неефективен и резултат не може да се постигне.

 

Резултати

 

Обработваната зона намалява с 1.3 см до 5.3см ±. Тези резултати са видими след 15 дни до 3 седмици след първата процедура. Повторно третиране на същата зона се прави 1.5-2 месеца по-късно.

До 30% по-малко мазнини в третираната зона от 1 процедура, а след 3 процедури се достига до 70% унищожение на мастните клетки.

На една зона може да се правят до 3 процедури годишно.В един ден може да се направят до 3 различни зони.

 

Подходящ кандидат ли съм?

 

Идеалният кандидат е пълнолетен с нормално тегло, но има проблемни зони. Зоната трябва да е мека и да няма излишна кожа.

iClinic Dermatology & Aesthetics - Най-модерните и напреднали лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: