iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

RigeneraTM - Иновативна система за лечение на косопад чрез метода на микро-присадки

 

Ридженератм е уникална технология за минимално инвазивно възстановяване на коса посредством микро-присадки. Терапевтичната система Ридженератм се прилага в еднократна процедура, с взимане на материал от самия пациент.

Методът осигурява получаването на микро-присадки с големина под 80 микрона. Клетъчният анализ показва, че след процеса на дезагрегация, клетъчната популация съдържа   клетки с жизненост от над 90%, което е в основата на регенеративния потенциал на микро-присадките.

10 години след първата регистрация на Ридженера през декември 2012 г. е натрупан значителен клиничен опит в повече от 40 държави сред които Италия, Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Полша, Португалия, Румъния, Холандия, Хърватска, както и в някои съседни държави като Турция, Русия, Украйна и други. Медицинското изделие има СЕ сертификат No. 0425-MED-002504-01, регистрация във FDA (САЩ) и във FMA (Япония). Системата за управление на качеството на производителя H.B.W. отговаря на стандартите по ISO 13485:2012. 

 

Приложенията на Rigenera в дерматологията

 

  • андрогенна алопеция и косопад
  • лечение на белези, включително и белези от акне
  • биоревитализация и подмладяване на кожата на лице, шия, деколте, ръце
  • витилиго (след стабилизиране през последните 2 години).

 

Предимства

 

  • Еднократна медицинска процедура с висока ефективност
  • Без риск за пациента, тъй като кожните проби се взимат от самия него
  • Бърза и лесна подготовка на микро-присадките, без използването на допълнителни химични съставки.
  • Ясни критерии за включване на подходящите пациенти. На основата на клиничния опит при андрогенна алопеция първите положителни резултати се наблюдават 90 дни след прилагане на метода.
  • Процедурата не изисква специална подготовка и може да се върнете към рутинните си задължения незабавно след процедурата.

 

Как протича самата процедура

 

Терапията на засегнати зони при алопеция или за подмладяване, се състои в механично разпадане на проби от собствена тъкан, получена чрез вземане на пънч биопсия от пациента. След обработка с Rigenera, получения материал се инжектира интрадермално в засегнатата зона. Процедурата е бърза и безболезнена, без време за възстановяване.

Вследствие на Rigenera андрогенната алопеция се повлиява, като се възстановява и спира загубата на коса. Пациентите засегнати от андрогенна алопеция подобряват плътността на косата си с 30% повече, в сравнение с други методи.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали технологии в услуга на Вашата красота и здраве

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: