iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

След уголемяване на гърдите, корекцията на носа е втората най-желана естетична процедура. Данните от проучванията показват, че почти половината от хората не харесват големината или формата на носа си.

От друга страна, с напредването на времето, още след 25 години започват естествените процеси на стареене, които засягат не само слоевете на кожата, но в последствие и подкожните елементи в дълбочина. При този процес сериозни изменения се наблюдават в структурата на  колагеновите и еластиновите влакна. Това прави хрущялните тъкани,  по-неустойчиви на гравитацията и резултатът е видимото удължаване на носа.

С развитието на технологиите, възможностите „да спрем времето“ непрекъснато се увеличават. Повишеният интерес към подмладяващите процедури води до еволюция в различните техники на естетичната медицина. Специалистите и пациентите търсят все по-малко инвазивни процедури, с минимални усложнения, бързо възстановяване, но също така да бъдат ефективни, по-дълготрайни във времето и максимално да запазват естествения вид на лицето.

 

Носът е може би първата черта на лицето, в която хората се вглеждат, когато ви видят  за първи път. Коригирането на носа може да бъде извършено с различни методики. До скоро, единствената възможност за промяна беше оперативната ринопластика, която е сериозна намеса, независимо от това дали е отворена или затворена и изисква доста дълъг процес на възстановяване,  създавайки редица неудобства в периода след операцията.

За щастие днес разполагаме с нови, модерни и най-вече безопасни методи за корекция на носа.

 

Иновативен метод за корекция на носа посредством конци

 

Корекцията на носа посредством конците Aptos е метод, създаден и патентован от световно известния хирург Марлен Суламанидзе, като от 1996 година насам, постоянно се усъвършенства съставът, техниките за приложение и широката гама продукти Aptos. Продуктите са предназначени и разрешени за работа както в пластичната хирургия, така и в естетичната дерматология и днес се продават в повече от 50 страни по света, като скоро бяха  сетрифицирани и от FDA.

Конците и методиките Aptos дават възможност да се постигнат разнообразни корекции, които не могат да бъдат постигнати с инжектирането на филъри и ботулинов токсин. Те са съставени от специални плътни материали - поликапролактон и полимлечна киселина, които освен лифтиращ (повдигащ тъканите ефект) и оформящ ефект, стимулират в дълготраен аспект изграждането на нов колаген.  Така се постига продължителен и прогресиращ във времето ефект от 2 до 5 години.

 

Филъри при корекция на носа

 

Корекцията на носа с филър обикновено включва инжектиране на  хиалуронова киселина (НА) в кожата. Използва се за „моделиране“ на носа чрез прецизно добавяне на обем към носа. Процедурата изглежда лесна и бърза - след нанасяне на локална анестезия, филърът се инжектира в носа, но крие сериозни рискове и следва да се извършва само от опитен и сертифициран инжектор.  Трайността на корекцията на нос с филъри е няколко месеца.

 

Усложнения, странични ефекти и рискове при инжектирането на филър в носа

 

На местата на инжектиране на филъра може да се очаква леко подуване или зачервяване. Могат да се появят и някои синини. Тези странични ефекти обаче трябва да отшумят за ден -два.

Ако корекцията с филър се извършва от недостатъчно опитен инжектор , съществува и възможност за инфекция и съдови усложнения като некроза на кожата и дори слепота. Въпреки че това се случва рядко, е необходима подробна консултация с лекаря, за да се установи какви са рисковете и дали лекарят е достатъчно квалифициран да проведе лечението.

Дискусията за потенциалните рискове при инжектиране на дермални филъри в носа не е от вчера.  През юни 2019 година в Австралия е описан случай на загуба на зрение след поставяне на хиалуронов филър в носа, което възбуди безброй въпроси:

Всеки вид филър ли е потенциално опасен? - Принципно е така, няма значение каква е търговската марка на хиалуроновата киселина, Всяко поставяне на  дермални филъри  има потенциал да причини сериозни усложнения. В тази връзка познаването на подробната анатомия на лицето е ключов момент. Когато инжектираме дермален филър, винаги съществува риск продуктът да е бил инжектиран в кръвоносен съд и особено в лицевата артерия, като този риск е значително по-висок ако се използва игла вместо канюла.

 

 

 

На фигурата е схематично представен пътят на лицевата артерия. При попадане на филъра в артерията се нарушава кръсвоснабдяването на очите и това може да доведе до слепота.

Дори и при  много опитен специалист би могло да възникне инцидент поради индивидуални особености на лицевата артерия.  Към силно рисковите зони за третиране с хиалуронови филъри спадат местата, където тази артерия минава близо до кожата - като глабелата и областта на носа.  В световен мащаб над 98 случая на загуба на зрението след инжектиране на филъри  докладвани преди 2015 г.   За съжаление само при два от случаите, загубата на зрението е била обратима. Смята се, че мястото на инжектиране е причинило проблема, както следва:

Глабела  - 39% от случаите Областта на носа - 26% от случаите Чело - 12%

За щастие, в България  вече има обучени специалисти, които прилагат методиките и лифтинг конците Аптос за дълготрайни резултати в естетичната медицина.

 

Конци Aptos за корекция на носа

 

Методите на Aptos са надеждни, имат моментaлни резултати, не оставят белези и помагат да се постигнат максимално естествени резултати по отношение на контура и  да се подбри състоянието на кожата. Технологията на моделиране с конците Аптос позволява да  се коригират недостатъците по лицето и тялото, които винаги са ни притеснявали и да се „ретушират“ проявените признаци на стареене.

 

 

Индивидуален Aptos подход и резултати с трайност 2 до 5 години

 

Серията продукти Аптос дава възможност за индивидуален подход при всеки пациент в зависимост от неговите нужди, тип кожа и търсените резултати за лифтинг и корекция по лицето и тялото.

По мнение на водещи специалисти в областта, корекцията на носа с лифтинг конци Аптос е подходяща за прикриване на асиметрия, изправяне на лека гърбица, изглаждане на неравност или моделиране на върха му чрез деликатно издърпване нагоре.

Процедурата е  бърза, безкръвна и при всеки пациент подходът е индивидуален. Резултатът е много естествен и дълготраен.

 

Предимства на ринопластиката с конци Aptos

 

Ринопластиката с конци Аптос вече е по-предпочитан метод защото структурира и стабилизира носа и оформя както гърба, така и върха и не крие рискове от засягане на кръвоносни съдове. Освен корекция на поддържащите структури се произвежда и допълнително нов колаген.

Процедурата се извършва при пълна стерилност. Провежда се предварителна консултация, която определя схемата на работа. В подлежащите на лифтинг зони се използва местна анестезия, така, че процедурите са абсолютно безболезнени.

Лифтирането се провежда на дълбочина не повече от 3-5мм, което изключва риска от увреждане на нервни окончания и големи кръвоносни съдове.

Ефектът е видим веднага след поставянето на конците, като пациентът може да се върне към обичайните си задължения веднага сед процедурата, без възстановителен период.

Богатата гама от продукти от серията Аптос дават възможност за индивидуално решение при всеки пациент, постигане на дълготрайни  и естествени резултати и без болка и дълъг възстановителен период и без опасност за здравето.

 

Неоперативната ринопластика в iClinic Велико Търново се извършва от д-р Елеонора Валянова от столичната Хил Клиник.

Повече за партньорството ни с д-р Валянова може да прочетете тук.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: