iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Първият и единствен в света филър срещу косопад прилагат в iClinic Dermatology & Aesthetics във Велико Търново 

Голямото разнообразие от процедури за разкрасяване и подмладяване в единствения по рода си високотехнологичен център за естетична медицина и дерматология в областта iClinic Dermatology & Aesthetics, вече се допълва от иновативната за България процедура по инжектиране на филър срещу косопад. Интервенцията повлиява значимо неприятния проблем с оредяването на косата и по този начин възвръща самочувствието на тези, които се борят с него. Ефектът от прилагането на метода е видим още след първата процедура, а подходящи за терапията са както жените, така и мъжете.

Едва ли има човек, който през живота си да не е страдал от косопад. Проблема е често срещан, но се подценява и пренебрегва, а когато достигне пика си, вече е на лице оплешивяване.

По думите на д-р Ростислав Георгиев от iClinic Dermatology & Aesthetics, факторите, които предизвикат косопад могат да бъдат много и разнообразни – нарушение в хормоните, стрес, бременност, раждане, диети, недоимъчно хранене и т.н. Медикът обясни, че оплешивяването е два вида – обратимо и необратимо и зависи от това дали космения фоликул загива.

„Ние можем да повлияем обратимия косопад. Чрез инжектиране на филър за коса възстановяваме растежа на космите и стимулираме космения фоликул. Филърът представлява комбинация от пептиди и хиалуронова киселина, която подобрява както растежа на космите, така и техния вид и здравина.“, уточни дерматологът.

Той препоръча правенето на четири процедури през интервал от 2 седмици. 

 

Неговата колежка в iClinic Dermatology & Aesthetics д-р Мария Азарова, която има 18-годишен опит в сферата на естетичната медицина в Дубай, допълни, че в центъра се предлагат и други доказано ефективни терапии срещу косопад.

„Процедурите са нови за региона и също дават отлични резултати. Предлагаме класически мезотерапии за косопад и PRP плазмотерапия. Идеята на интервенциите е да се постигне ревитализация на космения фоликул, стимулиране на нормалния растеж на косата и спиране на косопада“, заяви тя.

Всички процедури се извършват инжекционно и са напълно комфортни за клиентите. При нужда може да се приложи локална упойка, която е под формата на крем и започва да действа след съвсем кратко време.

В зависимост от големината на третираната зона, интервенциите продължават от 10 до 30 минути.

Резултатите се забелязват на втората седмица след първата процедура, а пациентът наблюдава видим растеж на нови косми след месец и половина, увери д-р Азарова.  

„В Дубай подобни интервенции са много популярни и редовно се извършват на пациенти от различни страни, тъй като заради смяната на обстановката се появява косопад или пък са подложени по един или друг начин на стрес. Това е проблем, който може да засегне и много млади момичета. Препоръчвам да се стартира терапия преди косопадът да се задълбочи, защото това неглижиране затруднява работата на специалистите и се налагат повече терапии за стимулиране на косата, за да започне отново да расте“, подчерта специалистката.

 

Като изключително ефективна, д-р Азарова описа PRP плазмотерапията. При процедурата се взима кръв от самия пациент, отделя се плазмата и тя се реинжектира в зони, където има нужда от възстановяване на опадалата коса. Възможно е да се направи и комбинирана плазмотерапия, при която към плазмата се добавя хиалуронова киселина или други полезни съставки, които да предизвикат стимулиране на растежа на нови косми в увредената зона на главата. Интервенцията е напълно безопасна и няма странични ефекти.

Всъщност методът е добре известен и като „вампирски лифтинг“ когато се прилага за подмладяване на лицето.

Всеки, който желае да се пребори с косопада, е добре дошъл в iClinic Dermatology & Aesthetics, като е необходимо да си запише предварително час за консултация с д-р Георгиев или д-р Азарова. За целта трябва да се обади на телефон 088 200 44 54 или 088 200 44 55.

Клиниката се намира на улица „Чавдар войвода“ 7 и работи всеки делничен ден от 10:00 до 19:00 часа.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: