iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

 

Как работи лазерната епилация?

 

Лазерната епилация действа чрез насочване на концентриран лъч светлина (лазер) към космените фоликули, които абсорбират светлината и се унищожава корена на косъма, без да се уврежда околната кожа. На практика светлинната енергия се превръща в топлина, която уврежда космените фоликули и потиска способността да растат нови косми.

 

Болезнена ли е лазерната епилация?

 

Усещането по време на лазерна епилация варира от човек до човек, но повечето хора го описват като лек дискомфорт или леко усещане за парене или щипене. Модерните лазери за епилация разполагат с контактно охлаждане в самата ръкохватка, за минимизиране на дискомфорта по време на процедурата.

 

Колко сесии са необходими за пълно обезкосмяване?

 

Броят на сесиите, необходими за пълна епилация, зависи от различни фактори като зоната, която се третира, типа фототип на кожата и цвета на косъма. Обикновено са необходими многократни сесии с интервал от няколко седмици за повлияване на максимален брой космени фоликули, когато са във фаза на растеж. Средно повечето хора се нуждаят от 8-10 процедури за оптимални резултати.

 

Трайна ли е лазерната епилация?

 

Лазерната епилация не гарантира резултат „завинаги“, но може да осигури дългосрочно намаляване на космите. Някои косми може да пораснат отново с течение на времето, но често са по-светли и фини, отколкото преди процедурите. Редовните сесии за поддръжка могат да помогнат за удължаване на резултатите.

 

Какви зони от тялото могат да се третират с лазерна епилация?

 

Лазерната епилация може да се използва на почти всяка област на тялото, включително лицето, краката, ръцете, подмишниците, бикини зоната, гърба и гърдите. Важно е да се отбележи, че определени области може да изискват специфични техники на работа.

 

Има ли рискове или странични ефекти, свързани с лазерната епилация?

 

Някои от честите странични ефекти на лазерната епилация включват временно дразнене на кожата, зачервяване и подуване. В редки случаи лазерната епилация може да причини белези, промени в цвета на кожата или образуване на мехури. Важно е да изберете квалифициран и опитен терапевт с медицинско образование, за да сведете до минимум риска от усложнения.

 

Как трябва да се подготвя за лазерна епилация?

 

Преди процедура е важно да избягвате излагането на слънце и да избягвате кола маска, скубане или електролиза поне 4 седмици. Зоните на тялото трябва да са гладко избръснати от предишния ден, а кожата трябва да е чиста и без никакви лосиони, парфюми или грим. Зоните от лицето не се обработват предварително. Косъмчетата се отстраняват непосредствено преди процедурата с тример.

 

Какво трябва да очаквам по време на сесия за лазерна епилация?

 

По време на процедурата терапевтът ще почисти зоната и ще нанесе охлаждащ контактен гел. След това зоната се разделя на части, които се обработват поетапно, като се доставят множество светлинни импулси върху кожата, насочени селективно към космените фоликули. Повечето сесии продължават между 15-60 минути, в зависимост от зоната, която се третира.

 

Колко време отнема всяка сесия с лазерна епилация?

 

Продължителността на всяка сесия с лазерна епилация варира в зависимост от размера и местоположението на третираната зона. Сесиите могат да продължават от няколко минути за малки области като горната устна или мишници до един час за по-големи области като гърба или краката.

 

Колко струва лазерната епилация?

 

Цената на лазерната епилация варира в зависимост от няколко фактора като размера на третираната зона, броя на необходимите сесии и лазера, с който се прави процедурата, както и нивото на самите терапевти. Средно една сесия може да струва между 50 лева и 300 лева, и обикновено са необходими няколко сесии за оптимални резултати.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали инжекционни и лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: