Моля изберете Вашата клиника

 

3 модерни и ефективни терапии за премахване на пигментни петна, проверени в нашата ежедневна практика

 

#1 е любимият ни пилинг PQAge

 

PQage е революционен пилинг от ново поколение, който не дразни и не зачервява кожата. При него няма излющване. Комбинацията от трихлороцетна киселина, урея пероксид, коензим Q10 и коджикова киселина нежно ексфолира и обновява повърхностния слой на кожата. Избистря тена и повлиява нежеланите пигментации.

Трихлороцетната киселина е добре позната в естетичната медицина. Тя е широко използван ексфолиращ агент, който стимулира фибробластите и производството на нов колаген.

Урея пероксидът играе ролята на буфериращ агент. Той е свързан към трихлороцетната киселина и така не позволява на киселината да прояви действието си на повърхността на кожата, а едва в дълбочина, в дермата, когато комплекса трихлороцетна киселина-урея пероксид се разпадне.

Коензим Q10 е ключов елемент в правилното функциониране на всички клетки и в частност в тези на кожата.

Коджиковата киселина е субстанция, известна с избелващото си действие. Механизмът на действие на коджиковата киселина е комплексен: от една страна инхибира биосинтеза на меланин. От друга страна коджиковата киселина има антиоксидантно и антибактериално действие.

Коджиковата киселина често се комбинира с ексфолиращи субстанции. Синергичното действие на избелващи молекули с ексфолиращи субстанции води до ефективно елиминиране на повърхностните рогови клетки, богати на меланин и до ускоряване на клетъчния обмен.

PQAge може да се извършва целогодишно без значение от сезона и слънцето.

#2 е лазерното подмладяване с Alma Q лазер

 

Alma Q е най-мощният Q-switched Nd:YAG лазер в естетичната индустрия и притежава специфичен фотоакустичен ефект. Посредством него стимулира естественото производство на колаген, хиалуронова киселина и растежни фактори, както и премахва пигментните петна, избистря тена и придава по-младежки вид на кожата.

Лазерното подмладяване с Alma Q е една от малкото лазерни процедури, които могат да се прилагат в деликатни зони като: околоочна зона, горен и долен клепач, устни.

Процедурата е подходяща за прилагане и при вече поставени дермални филъри или ботулинов токсин.

По отношение на пигментните петна с Alma Q ефективно се повлияват и трудни за терапия многослойни пигментации, каквато е мелазмата. Процедурите са бързи, безболезнени и може да се върнете към ежедневните си дейности незабавно.

Лазерното подмладяване с Alma Q може да се извършва целогодишно без значение от сезона и слънцето.

#3 е комбинацията от фракционирана аблативна плазмена технология на апарата Accent Prime и един от най-използваните локални агенти за премахване на пигментации – Cosmelan

 

Pixel РF (фракционирана аблативна плазмена технология) е усъвършенстван метод за контролирана и минимална аблация посредством плазмени искри. Чрез нея може изключително прецизно да се зададе степента на аблация и степента на загряване, което позволява процедурата да бъде ефективна, но и с минимален дискомфорт и време за възстановяване. Основната цел на прилагането ѝ е терапията на белези включително белези от акне и постинфламаторни хиперпигментации, подмладяване на кожата и дългосрочен синтез на нов колаген. Това е и любимата ни процедура за терапия на белези.

Cosmelan от своя страна е изключително популярен и прилаган лолакен депигментиращ агент. Използва се както при старчески петна и фотостареене, така и при многослойни и упорити пигментации като мелазма или пигментации в следствие на акне.

Комбинацията от двете техники е агресивна, има няколко дни възстановяване, но резултатите са ненадминати при това с една-единствена процедура. Ефекта не се ограничава само до премахване на пигментните петна, но и се наблюдава силен лифтинг ефект, естествено обновяване на кожата, производство на нов колаген за дълъг период напред и като цяло видимо по-свеж вид и по-младежко излъчване.

Pixel RF в комбинация с Cosmelan може да се прилага само в есенно-зимния период.

Заповядайте на безплатна консултация, за да определим коя ще бъде най-подходящата за вас процедура и не забравяйте: Диагностиката и премахването на нежелани пигментации е сложен процес, който следва да бъде извършван от специфично обучени лекари с необходимите познания и опит.

 

Повече за Alma Q може да прочетете тук

Повече за микроплазмената технология Pixel RF може да прочетете тук