iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Стрии по корема, стрии при рязко отслабване

Как се формират стриите?

Стриите са вид белег, който се получава, когато кожата се разпъва и свива бързо. Въпреки че кожата е изключително еластична, когато е свръхразтегната нормалната продукция на колаген се нарушава и се формират стрии.

Стрии могат да се формират във всяка възраст по различни причини включително през пубертета, по време на бременност или при рязко напълняване/отслабване. Налични са множество терапии за стрии като при повечето от тях подобрението е в рамките на 30 до 50%.

 

Кои са най-популярните терапии за премахване на стрии?

Най-популярните терапии за премахване на стрии са микронидлинг, СО2 фракселен ресърфейсинг, фракционирана радиочестота съчетана с добавяне на локални субстанции.

Най-добрата за Вас процедура се определя съобразно фактори като типа кожа, локализацията на стриите и препоръката на лекаря Ви.

 

Микронидлинг

Микронидлингът помага в премахването на стриите като създава микронаранявания в повърхностния слой на кожата и така стимулира естествената продукция на колаген и еластин в тялото.

Преди процедурата се нанася анестетичен крем и след това се използва преносимо устройство с много фини игли, за да се перфорират горните слоеве на кожата. Възможно е да имате известна свръхчувствителност, оток и зачервяване в рамките на 2-3 дни след процедурата, но би следвало да забележите подобрение в текстурата на кожата още след първата процедура.

За пълен резултат обикновено са нужни 4 до 6 процедури и поддържащи – една или две годишно в последствие.

 

Фракселен СО2 лазер

СО2 лазерната терапия помага за изглаждане на кожата и премахване на стриите. СО2 лазерите са аблативни, което означава, че се отстранява част от повърхностния слой на кожата, за да се формира нова, по-гладка кожа. Също така се отключва процес на ранозаздравяване, който стимулира синтеза на нов колаген, за да се запълнят вдлъбнатите зони.

Вашият лекар първо ще обезболи зоната с локален анестетик, след което ще я обработи с СО2 лазера, движейки го плавно върху стриите. В следствие има зачервяване, оток, образуват се леки корички, които постепенно се излющват. Има и леко усещане за прекомерно опъване на кожата, но всички тези реакции отшумяват в рамките на няколко дни.

За пълно възстановяване са нужни от 1 до 3 седмици. За постигане на оптимален резултат може да се наложи повече от една терапия.

Фракционирана Радиочестота

Фракционираната радиочестота с последващо добавяне на локални субстанции е най-новият метод от трите. Състои се от два компонента – фракционирана радиочестота – Pixel RF и ултразвуково локално нанасяне на хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини – IMPACT. Терапията заличава стриите посредством аблативно, но и термално въздействие в третираната зона, което стимулира синтеза на нов колаген и еластин. Процедурата е изключително ефективна при нови(розови и червени) стрии, които са по-лесните за третиране, но подобрява видимо и стари(бели) стрии.

Вашият лекар обезболява зоната с анестетичен крем, след което нанася микронаранявания посредством високоенергийни плазмени искри. Допълнителен ефект е и загряването на кожата в дълбочина. Тези два компонента отключват синтез на нов колаген и еластин, като този ефект продължава и в следващите 3 до 6 месеца. Като финална фаза от процедурата се нанасят локални субстанции като хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини, които ускоряват възстановяването и допринасят за по-добрия финален резултат.

За пълно възстановяване от процедурата са нужни 7-10 дни. Ефекта се развива в рамките на 8 до 12 седмици след процедурата. Препоръчват се 3 процедури в рамките на 6 месеца.

Повече за микронидлинга като технология може да прочетете тук

Повече за СО2 лазера и фракционираната радиочестота като технология може да прочетете тук

Имате допълнителни въпроси?
Добре дошли сте да ги зададете на нашите специалисти.

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

гр.Велико Търново, ул.Чавдар Войвода 7

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: