iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Промените в кожата, мазнините, мускулите и костите са част от естествения процес на стареене на лицето. Когато един от тези слоеве започне да се променя, се създава ефекта на доминото и започват да се променят и другите слоеве.

 

Промени в кожата

 

Източник на снимката: Plast. Reconstr. Surg. 129: 263, 2012

 

Колагенът е основният структурен протеин в кожата. С напредването на възрастта дермата (средния слой на кожата) изтънява поради загубата на колаген. Започвайки от 20-годишна възраст, производството на колаген спада с около 1% годишно, а до средата на 30-те години намалението вече е видимо и се изразява в неравномерен тен, по-тънка кожа и бръчки.

Изчерпването на колагена се ускорява допълнително при жените по време на менопаузата.

Няма начин да се прецени колко точно колаген се губи на дадена възраст, тъй като много фактори играят роля в изчерпването му. Някой, който има неправилно хранене, който пуши и прекарва много време на слънце, ще има по-малко здравословен колаген от някой, който използва подходяща грижа за кожата, спазва добре балансирана диета и има здравословен начин на живот.

Еластинът също намалява с възрастта. Така бръчките се образуват и задълбочават още по-лесно.

 

Промени в мазнините на лицето

 

Източник на снимката: Plast. Reconstr. Surg. 129: 263, 2012 

 

С напредването на възрастта организираните групи мазнини по лицето (известни като мастни подложки) започват да се свиват и да се свличат надолу. Образуват се депресии, неравности и бръчки. Видима е загубата на обем в определени зони. Тази загуба на обем не може да бъде компенсирана по естествен път. Една от най-видимите зони, в които протича този процес е зоната под очите, но разбира се е видима и загубата на обем в средната и долната част на лицето.

 

Промени в лицевите кости

 

Източник на снимката: Plast. Reconstr. Surg. 129: 263, 2012

 

Лицевите кости се променят поради костна експанзия и костна резорбция. Резорбцията на костта води до изтъняване, отслабвайки структурната опора за горните тъкани. Тази загуба на опора води до отпусната и увиснала кожа. Това обикновено се наблюдава около очите, тъй като костната форма се трансформира от овална в квадратна или в линията на челюстта, която се удължава и губи своята дефиниция.

 

Повече за апаратните методи за стимулиране синтеза на колаген може да видите тук и тук.

Повече за инжекционните методи за възстановяване на обеми може да видите тук и тук.

Повече за специфичните методи за лифтиране на лицето посредством иновативните лифтинг конци Aptos може да видите тук.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали инжекционни и лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: