iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Вероятно вече сте чували за Криолиполиза - нехирургичен начин да се отървете от нежеланите излишни мазнини от определени области на тялото чрез замразяване. Това е чудесен избор за терапия на корема, паласките и бедрата. И все пак криолиполизата не е универсален метод за всички и някой хора са по-подходящи за тази процедура от други.

Ето няколко знака, че това може да е правилния вариант за вас.

 

Вие сте близо до желаното си тегло

 

Въпреки че криолиполизата наистина премахва мазнините, това не е терапия, която да помогне на хората да отслабнат много. Обикновено хората губят до 25 процента от нежеланите мазнини в третираната област. Планирането на няколко процедури може да Ви помогне да загубите още повече мазнини. Но само криолиполиза няма да Ви помогне да свалите 20, 30 или дори повече килограма.

 

Ако мислите за криолиполиза, но все още искате да свалите килограми, първо обсъдете стратегията си с нашия лекар-диетолог, достигнете желаното тегло и после продължете с оформяне на тялото посредством криолиполиза или други процедури.

 

Омръзнало Ви е да гледате упоритите мазнини

 

Премахването на мазнини понякога е трудна задача. Може да сте със здравословно тегло, но въпреки това да имате зони с нежелани мазнини в определени области на тялото.

И без значение колко тренирате или колко салати ядете, тези мазнини не изчезват. За много хора с упорити, нежелани мазнини криолиполизата е идеалното решение, тъй като окончателно премахва тази мазнина, без да е необходима операция.

 

Като цяло сте здрави

 

Въпреки че криолиполизата не е хирургическа интервенция, има значително по-малко рискове и няма време за възстановяване, тя все пак е медицинска процедура и обикновено се препоръчва за хора с добро общо здраве. Съществува известен риск от странични ефекти след процедурата, като лека болка и синини. Колкото по-здрави сте, толкова по-малко вероятно е да имате нежелани реакции.

 

Не сте бременна и не планирате бременност в близко бъдеще

 

Криолиполизата вероятно не е най-добрата идея, когато сте бременна. Макар че не са правени проучвания при бременни, планирането на криолиполиза през деветте месеца на бременността може да няма смисъл. Бременността променя тялото Ви по много начини. Може да се окажете с допълнителни мастни натрупвания по корема след бременността или да наддадете на тегло през тези девет месеца. Изживейте безметежно тези страхотни мигове и после заповядайте при нас, за да възвърнете желаните си форми.

Ако в момента не сте бременна, но го обмисляте в близко бъдеще, отложете всякакви процедури тип криолиполиза, докато не сте родили децата си. Тъй като не можете наистина да предскажете как бременността ще промени тялото Ви, има вероятност да развиете допълнителни или нови мастни натрупвания по време или след нея, което означава, че има смисъл да изчакате и да направите процедурите си криолиполиза в правилния момент.

 

Имате достатъчно мазнини за премахване

 

Криолиполизата замразява мазнините. За да работи ефективно, трябва да имате достатъчно мазнини. Едно общо правило е, че имате достатъчно мазнини, ако сте в състояние да хванете и стиснете поне сантиметър кожна гънка.

 

Не се интересувате от липосукция

 

Криолиполизата може да бъде чудесна алтернатива на липосукцията при правилните индикации. Няма време за възстановяване, няма анестезия, няма болка и е напълно неинвазивна.

 

Вие разбирате как работи процедурата и имате реалистични очаквания

 

Важно е да разберете как работи криолиполизата, какво можете да очаквате по отношение на резултатите, какво е времето за възстановяване и какви, ако има такива, странични ефекти, може да получите. Нашият медицински екип ще Ви обясни стъпка по стъпка процеса и ще се увери, че наистина разбирате всичко в детайли.

 

Повече за процедурата криолиполиза може да прочетете тук.

Други методи за неинвазивна редукция на мастни натрупвания вижте тук.

Подробности за нашия диетолог може да научите тук.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics – всичко в естетиката под медицински контрол

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: