iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

 

Топ 3 процедури за топене на мазнини и оформяне на тялото

 

Да живеем здравословно е все по-важно в днешния забързан свят и това какво е ежедневието ни, с какво се храним, и дали спортуваме е в пряка връзка с чувството ни за здраве и благополучие. Факт е обаче, че дори и да изпълняваме всичко това системно и със страст, остават локални подкожни мазнини, които не се поддават на диета и спорт, и пречат да имаме така желаните форми.
В съвременната естетика има множество методи, които претендират, че са ефективни за неинвазивно и трайно премахване на мазнини, но сред тях има три, които са доказани по категоричен начин, чрез множество клинични проучвания. Ето ги и тях:

 

I. Криолиполиза Cooltech

 

Криолиполиза с Cooltech е неинвазивна алтернатива на липосукцията и безболезнена криогенна технология, която елиминира излишните мазнини. Ефективно редуцира локални мастни натрупвания с помощта на контролирано охлаждане до -8 градуса по Целзий в комбинация с вакуум.

 

Криолиполизата е селективна по отношение на мастните клетки и безопасна за околните тъкани

 

Мастните клетки са по-чувствителни към кристализиране при излагане на ниски температури в сравнение с останалата част от клетките, дължащо се на тяхното съдържание на мастни киселини. Съседните клетки - фиброцити, кръвоносни съдове и т.н. имат по-голяма устойчивост срещу кристализация чрез охлаждане. Тази характеристика е един от факторите, който позволяват криогенната технология да действа селективно без увреждане на околните тъкани.

 

30% по-малко мазнини с една процедура криолиполиза

 

Чрез замразяването на 3 от 5-те основни мастни киселини можем да постигнем кристализация на поне 30% от мастните клетки в тази зона при първа процедура. Вакуумът на апликатора засмуква само излишните мазнини, след което мастните клетки се замразяват. След тази обработка започва естествения процес на апоптоза на адипоцитите (програмирано унищожаване на мастната клетка от организма) на изхвърляне на мазнините чрез лимфната система. Методът е базиран на естествените процеси на тялото. Мазнината се отделя и изолира, а останалите тъкани остават защитени.

Обработваната зона намалява с 1.3 см до 5.3см ±. Тези резултати са видими 15 дни до 3 седмици след първата процедура. Повторно третиране на същата зона се прави 1.5-2 месеца по-късно.

До 30% по-малко мазнини в третираната зона от 1 процедура, а след 3 процедури се достига до 70% унищожение на мастните клетки.

На една зона може да се правят до 3 процедури годишно.В един ден може да се направят до 3 различни зони.

Процедурата трябва да продължи 70 минути, за да получите желаните резултати.

Процедурата не трябва да бъде по-кратка от 70 минути, за да проникне охлаждането в засмуканата тъкан, когато температура е -8 градуса по Целзий. Ефикасността на процедурата е свързана с реакцията на мастните киселини към значителни промени в температурата.

 

II. Резонансен ултразвук Accent Prime

 

Прилагането на резонансен ултразвук е нов и ефективен метод за трайно премахване на локални мастни натрупвания. Използват се насочени ултразвукови вълни за бърза, хомогенна, селективна липолиза и намаляване на обиколката. Тези вълни работят в два основни режима - надлъжни вълни, при които осцилациите са по посока на разпространение на вълната и насочени вълни на Ламб, при които частиците се движат перпендикулярно или диагонално на накрайника.

Когато честотата на трептене на накрайника и честотата на трептене на мастната клетка съвпаднат, мембраната на мастната клетка се разрушава и това води до разрушаване и на самата клетка.

Освен това резонансният ултразвук загрява адипоцитите до дълбочина 15-20мм. Загряването спомага и за по-бързото извеждане на разградените мазнини през лимфната система и в последствие чрез отделителната система извън организма.

 

Изключителна селективност спрямо мастните клетки

 

При подаването на резонансен ултразвук първи реагират най-големите обекти. В мастната тъкан това са мастните клетки. Те са в пъти по-големи от другите видове клетки в зоната (нервни, мускулни, кръвни). Това осигурява изключителна селективност спрямо адипоцитите и безопасност спрямо всички други клетки в зоната на третиране.

*Изображения и хистологични препарати на проф Arie Orenstein, Медицински център Sheba, Израел

 

 

Резонансният ултразвук е ефективен и безопасен както за тяло, така и за лице

 

Хистологичните проучвания показват категорична редукция в броя на мастните клетки след процедура. Процедурата е ефективна в зони корем, паласки, бедра и дупе. Има и отделен апликатор, който е ефективен и безопасен за приложение в зони на лицето като двойна брадичка.

Процедурите с Accent Prime ™ са предназначени за хора с необходимост от   редукция на подкожна мастна тъкан в локализирана зона. Не се препоръчва при хора с индекс на телесната маса (BMI) над 30. Процедурите с  Accent Prime™ не заместват диета, упражнения, здравословен начин на живот или хирургия. Резултатите са индивидуални и могат да се различават при различните индивиди. Препоръчва се здравословен начин на живот при третираните – подходяща диета и редовни физически упражнения – наддаването на тегло ще провали резултата. Постепенно непрекъснато подобрение може да се види до 3 месеца след процедурата.

 

III. Липолитична терапия за премахване на мазнини

 

Липолитичната мезотерапия е доказан във времето начин за премахване на локални мастни натрупвания. Плюс на терапията е бързия ефект - още с първата процедура. Недостатък е липсата на селективност, както и сравнително дългото наличие на оток след процедурата. Методът е подходящ за малки зони.

 

Подготвихме ви и девет важни въпроса, чиито отговори ще ви помогнат да получите желаните резултати:

 

1. Със стабилно тегло ли съм в рамките на последните 3-4 месеца?
2. Стойността на моя BMI под 30 ли е?
3. Какво означава реалистични очаквания и дали съвпадат с моите?
4. Апаратът/процедурата има ли FDA сертификат и CE сертификат?
5. Процедурата подкрепена ли е с истински и релевантни клинични проучвания?
6. Апаратът/процедурата прилага ли се масово в Европа и САЩ?
7. Показанията на апарата/процедурата съвпадат ли с това, което търся?
8. Има ли ясен списък с противопоказания, при които не бих могла да си направя тази процедура?
9. Какво трябва да спазвам за максимален резултат след процедурата?

 

И моля не забравяйте - тези процедури са с цел оформяне на тяло и редукция на подкожни мастни натрупвания. Тези процедури на са с цел отслабване. Дори и да премахнем ефективно 30%, 50% или 70% от мазнините в съответната зона, при лош режим на хранене и живот, останалите мастни клетки в зоната могат да се разрастнат до първоначалния обем на зоната.

И още нещо - грижата за Вашето тяло или съответно негрижата за него е поетапен процес - всеки ден, година след година. Така е и с процедурите за тяло - ако си направите една ще имате ефект, но за постигане на добри и трайни резултати вероятно ще са нужни повече процедури.

Повече за криолиполизата може да прочетете тук.

Повече за премахването на мазнини с резонансен ултразвук Accent Prime може да научите тук.

Повече за различните видове мезотерапии може да видите тук.

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

Най-модерните и напреднали инжекционни и лазерни технологии в услуга на Вашата красота и здраве.

 

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: