iClinic – Дерматология | Лазери | Естетика – Велико Търново

Поздравления! Решили сте да се присъедините към милионите пациенти, които решиха трайно проблема с нежеланото окосмяване посредством Soprano Ice Platinum лазер! Лазерната епилация е една от най-често извършваните естетични процедури през последните Две десетилетия. Научете защо в следващите редове.


Защо лазерната епилация е правилното решение?

Страдате от състояние, което причинява екстремен растеж на космите? Просто желаете свеж и гладък вид? И в двата случая лазерната епилация ще подобри драматично живота Ви. Защо? Само помислете колко време прекарвате в бръснене, кола маска и скубане на нежеланите косъмчета по лицето и тялото Ви. Средно това число е 1286 часа през живота Ви! Това са 50 цели дни от Вашия живот, през които бихте могли да правите по-интересни и стойностни неща.

Спомняте ли си всички моменти, в които сте били притеснени да носите бански костюм, защото не сте имали време да подготвите краката си? Или ситуациите, в които скубете косъмчета от лицето или носа си пред огледалото преди важна среща. Или постоянното смущение от окосмяването в интимната Ви зона?

С прецизната технология на Soprano Ice Platinum можете точно да определите къде искате да сте безупречно гладки и къде да позволите да има естественото Ви окосмяване. Гръб, крака, гърди, подмишници, лице и интим – всички тези зони се третират успешно със Сопрано Айс Платинум. Без значение от типа на Вашата кожа, може да се насладите на безопасна и доказана процедура и да се радвате на перманентна редукция на окосмяването или с други думи на гладка кожа за много, много, много дни напред!

Основната концепция зад технологията за лазерна епилация

Идеята е да насочим към кожата мощен лазерен импулс, така че космения фоликул, който съдържа меланин, да абсорбира доставената енергия, да се загрее драстично и да бъде унищожен. Традиционната лазерна епилация беше доста болезнена, макар и далеч по-ефективна от кола маската и не осигуряваше комфорт на пациента.

За щастие преди около 10 години беше въведена SHR технологията, която използва „In-motion” режим на работа. Това намали драматично болката по време на работа и превърна процедурите в буквално безболезнени. Осигури и много по-висока степен на безопасност, липса на риск от изгаряне и последващи хиперпигментации, както и направи процедурите безопасни за приложение през лятото. Soprano Ice Platinum е последната генерация Soprano лазер, която прилага най-новите версии на SHR технологията и “In-motion” режимите на работа.


Важни моменти, които да обмислите, когато избирате клиника и лазер за лазерна епилация

Има много и  различни типове и марки лазери, които се използват по света. Тези обаче, които са клинично доказани като Soprano Ice Platinum са малко – те съчетават максимална безопасност и ефективност при всички типове кожа дори и най-тъмна. Наличието на висок клас лазер за епилация е знак, че клиниката държи на високи стандарти по отношение на технологията и е добър знак за наличие на професионалисти.

Защо това е толкова важно? Лазерната епилация е деликатна процедура, която се прилага върху деликатни зони от Вашето тяло. Терапевт, който разбира науката зад технологията има по-висок шанс да постигне желаните от Вас резултати като избягва нежелани странични реакции.

Запомнете, че нормалния цикъл на растеж на косъма е около 6 седмици. За косъмчетата по лицето е малко по-кратък. Обикновено са нужни средно 6 до 8 процедури за постигане на максимални резултати. Интервала между две процедури за тяло може да достигне до 3 месеца като обикновено е 2 месеца(8 седмици), а за лице достига до 6 седмици – съкращаването на тези периоди може да доведе до незадоволителни крайни резултати.

Сега след като Ви описахме основните принципи на лазерната епилация, нека Ви разкажем за детайлите, които да съобразите, за да получите най-добрите резултати при лазерна епилация.

 

Лазерна епилация със Soprano Ice Platinum лазер:

Подготовка преди процедурата:

  • Преглед при дерматолог. Препоръчваме да Ви прегледа дерматолог, да разгледа медицинското Ви досие и да дискутирате заедно очакванията Ви от процедурата.
  • Тен. Нужно е да избягвате солариуми и също така продукти за изкуствен тен поне 2 седмици преди лазерната епилация. Продуктите за тен съдържат висока концентрация на меланин. Въпреки че, Soprano Ice Platinum е безопасен за работа при кожа с тен и тъмна кожа, ние Ви препоръчваме да не злоупотребявате с кожата си.
  • Парфюми. Моля въздържайте се от употреба на иритиращи субстанции в зоната за третиране преди процедура и след.
  • Кола маска, изсветляване, епилатор. Избягвайте ги 30 дни преди процедура, за да повишите шансовете си за перманентна редукция на окосмяването. А и защо да си причинявате това, след като имате час за лазерна епилация :) ?
 
  • Колагенови инжекции и филъри. Моля консултирайте се с вашия специалист, ако са Ви поставяни естетични инжекции в третираната зона, в последните 6 месеца.
  • Прием на медикаменти. Някой лекарства с рецепта и конкретни антибиотици са фотосенсибилизиращи. Приема им по време на процедура може да доведе до хиперпигментации в последствие. Нужно е да уведомите терапевта си ако приемате такива. За да прецените дали е безопасно да пристъпите към процедура, моля консултирайте се с Вашия лекар.
  • Бръснене. Зоната трябва да се избръсне преди процедура. Защо е нужно това? Опитните терапевти във водещи клиники знаят, че ако косъмчетата в зоната за третиране са наболи, това може да доведе до прекалено бързо загряване на кожата, както и до недостатъчно проникване на енергията в дълбочина. Допълнително е и факта, че безопасната и безболезнена процедура се постига в режим “In motion”, при който накрайника се плъзга непрестанно по кожата. При неизбръсната кожа това движение няма да бъде толкова комфортно, колкото следва да е.
  • Тест. Терапевта следва да направи тест преди самата процедура.
  • Татуировки. Задължително е да се покрият със специални лепенки преди процедурата, за да се избегне изгаряне. Тъмните татуировки поглъщат голямо количество лазерна енергия поради специфичните багрила, с които са направени.

 

По време и след лазерна епилация със Soprano Ice Platinum лазер:

  • Носете защитни очила. Трябва да бъдат осигурени от терапевта. Носете ги по време на цялата процедура.
  • Болка. Усещането за болка е различно при всеки един човек. Терапията със Soprano Ice Platinum следва да е безболезнена. Някой зони може да са малко по-чувствителни, но при всяко положение ако изпитвате болка следва да уведомите терапевта. Терапевта може лесно да адаптира нивата на енергия спрямо усещането Ви.
  • Време за терапия. Вашата процедура може да отнеме от 10 минути до цял час. Това зависи от зоната за третиране, както и от съчетаването на различни зони.
  • Зачервяване и възпаление. Космения фоликул може да се възпали и кожата около него да се зачерви леко. Това е нормална реакция и следва да отмине до 24 часа.
  • Слънцезащита. Препоръчваме употребата на слънцезащита с фактор 50+ върху третираната зона за поне седмица след процедурата. Това е важно, защото кожата ще бъде по-чувствителна спрямо увреда от слънцето след процедура. Това важи в най-голяма степен през лятото.

И готово! Това са основните съображения при лазерната епилация с нашия Soprano Ice Platinum лазер. 

 

iClinic Dermatology & Aesthetics

За повече информация или безплатна
консултация се свържете с нас:

София
Велико Търново
Вижте цените ни и повече контакти: