Toп 5 на ефективните начини за заличаване на стрии.

Стрии по корема, стрии при рязко отслабване.

 


Как се формират стриите?

Стриите са вид белег, който се получава, когато кожата се разпъва и свива бързо. Въпреки че кожата е изключително еластична, когато е свръхразтегната нормалната продукция на колаген се нарушава и се формират стрии.   

Стрии могат да се формират във всяка възраст по различни причини включително през пубертета, по време на бременност или при рязко напълняване/отслабване. Налични са множество терапии за стрии като при повечето от тях подобрението е в рамките на 30 до 50%.   

Кои са най-популярните терапии за заличаване на стрии?

Някой от най-популярните терапии за заличаване на стрии са микронийдълинг, микронийдълинг с обогатена на тромбоцити плазма (PRP), СО2 фракселен ресърфейсинг, фракционирана радиочестота съчетана с ултразвукова инфузия на растежни фактори, както и хирургична интервенция. Най-добрата за Вас процедура се определя съобразно фактори като типа кожа, локализацията на стриите и препоръката на лекаря Ви.

Микронийдълинг 

Микронийдълингът помага в заличаването на стриите като създава микронаранявания в повърхностния слой на кожата и така стимулира естествената продукция на колаген и еластин в тялото. Преди процедурата се нанася анестетичен крем и след това се използва преносимо устройство с много фини игли, за да се перфорират горните слоеве на кожата. Възможно е да имате известна свръхчувствителност, оток и зачервяване в рамките на 2-3 дни след процедурата, но би следвало да забележите подобрение в текстурата на кожата още след първата процедура. За пълен резултат обикновено са нужни 4 до 6 процедури и поддържащи – една или две годишно в последствие.

Микронийдълинг с PRP

Една популярна комбинация за стрии е микронийдълинг с локално нанесена обогатена на тромбоцити плазма (PRP). В обогатената на тромбоцити плазма (PRP) се съдържа изобилие от растежни фактори, които ускоряват регенерацията на клетките и засилват синтеза на колаген и еластин.

 Вашият лекар първо изтегля малко количество кръв и я центрофугира, за да извлече богатата на тромбоцити плазма, след което я нанася на кожата – обикновено след самия микронийдълинг. Така плазмата прониква дълбоко в зоните със стрии и стимулира повторния синтез на колаген и еластин. Някой пациенти виждат значително подобрение още след първата процедура, но за оптимални резултати са нужни 3 процерури в рамките на 6 месеца.

Фракселен СО2 лазер

СО2 лазерната терапия помага за изглаждане на кожата и заличаване на стриите. СО2 лазерите са аблативни, което означава, че се отстранява част от повърхностния слой на кожата, за да се формира нова, по-гладка кожа. Също така се отключва процес на ранозаздравяване, който стимулира синтеза на колаген, за да се запълнят вдлъбнатите зони.

Вашият лекар първо ще обезболи зоната с локален анестетик, след което ще я обработи с СО2 лазера, движейки го плавно върху стриите. В следствие има зачервяване, оток, образуват се леки корички, които в последствие се излющват. Има и леко усещане за прекомерно опъване на кожата, но всички тези реакции отшумяват в рамките на няколко дни. За пълно възстановяване са нужни от 1 до 3 седмици. За постигане на оптимален резултат може да се наложи повече от една терапия.

Микроплазма

Фракселираната радиочестота с последваща ултразвукова инфузия на растежни фактори се нарича Микроплазма. Състои се от два компонента – фракционирана радиочестота – Pixel RF и ултразвуково локално нанасяне на раcтежни фактори, хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини – IMPACT. Терапията заличава стриите посредством аблативно, но и термално въздействие в третираната зона, което стимулира синтеза на колаген и еластин. Процедурата е изключително ефективна при нови(розови и червени) стрии, които са по-лесните за третиране, но подобрява и стари/бели стрии.

Вашият лекар обезболява зоната с анестетичен крем, след което нанася микронаранявания посредством високоенергийни плазмени искри (MicroplasmaTM). Допълнителен ефект е и загряването на кожата в дълбочина. Тези два компонента отключват синтез на нов колаген и еластин, като този ефект продължава и в следващите 3 до 6 месеца. Като финална фаза от процедурата се нанасят растежни фактори, хиалуронова киселина, прекурсори на колагена и витамини, които ускоряват възстановяването и допринасят за по-добрия финален резултат. За пълно възстановяване от процедурата са нужни 7-10 дни. Ефекта се развива в рамките на 8 до 12 седмици след процедурата. Препоръчват се 3 процедури в рамките на 6 месеца.

Абдоминопластика

Абдоминопластиката може да подобри контура на коремната зона, особено след бременност или значителна загуба на тегло. Вашият хирург може да премахне и част от излишната мастна тъкан или кожа (включително и кожа със стрии) в зоната на корема. Процедурата е хирургична и изисква пълна упойка, и няколко седмици възстановяване, но резултатите може да са драматични.

Имате допълнителни въпроси?

Добре дошли сте да ги зададете на нашите специалисти.

Готови сте да пристъпите към процедура?

Запишете час на 088 200 44 55 и 088 200 44 54.